DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Tweetalig onderwijs

Tweetalig onderwijs kan op alle typen scholen in Nederland gegeven worden; op basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten.

Engels

De meeste tweetalige scholen geven les in het Nederlands en in het Engels. In Friesland zijn er zelfs scholen die in het Nederlands, Engels en Fries lesgeven. Dit noemen we drietalig onderwijs.

Het doel van tweetalig onderwijs

Kinderen die het onderwijs in meerdere talen aangeboden krijgen, gaan soepeler om met taal en voelen zich zekerder in hun taalgebruik. Het doel is om de taalbeheersing te vergroten en ervoor te zorgen dat kinderen zich meer internationaal gaan oriënteren.

Tweetalige scholen

Er zijn veel middelbare scholen in Nederland die op het vwo tweetalig onderwijs aanbieden. Een kleiner aantal middelbare scholen biedt tweetalig onderwijs aan op vmbo- of havoniveau. De meeste scholen geven les in het Nederlands en in het Engels. De Engelse lessen worden vrijwel altijd gegeven door docenten die zelf Engels als moedertaal spreken. Er is inmiddels een keurmerk ontwikkeld om de kwaliteit van deze Engelse lessen te waarborgen.

Middelbare scholen waar tweetalig onderwijs wordt gegeven, zijn vaak heel populair en werken met strenge toelatingseisen en wachtlijsten.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.