DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Tips voor vertrek

Als je op vakantie gaat, is het verstandig om je goed voor te bereiden, zeker wanneer je een lange of verre reis gaat maken. Wat moet je voor vertrek regelen? Wat neem je mee?

Voor vertrek

Voordat je vertrekt is het verstandig om een lijst te maken van alles wat nog geregeld moet worden. Zorg bijvoorbeeld voor de nodige inentingen, vraag aan een bekende om de planten water te geven en voor de post te zorgen, denk eraan dat je de gaskraan dichtdraait en dat je de prullenbak leegt en het vuilnis weggooit.

Belangrijke documenten

Ga je naar het buitenland? Vergeet dan niet ruim van tevoren alle reisdocumenten te controleren. Daarnaast is het ook verstandig om je verzekeringspapieren bij de hand te hebben. Maak kopieën van je reisdocumenten en andere belangrijke papieren voor het geval dat ze kwijtraken of gestolen worden.

Inpakken

Pubers kunnen natuurlijk hun eigen koffer inpakken, maar het is wel een goed idee om daar nog een beetje toezicht op te houden en bijvoorbeeld te vragen of ze hun ID-kaart en betaalpas bij zich hebben. Maak een aparte lijst van dingen die je mee wilt nemen voor het gezin, zoals zonnebrandcrème.

Medische artikelen

Als iemand in het gezin geneesmiddelen gebruikt, is het natuurlijk belangrijk om die niet te vergeten. Vraag ook een doktersverklaring in het Engels aan je huisarts zodat je kunt aantonen dat het om geneesmiddelen gaat. Het komt soms voor dat geneesmiddelen in het buitenland aangezien worden voor drugs.

Andere medische artikelen die je nodig zou kunnen hebben, zijn onder andere pijnstillers, neusdruppels, een middel tegen diarree, een middel tegen reisziekte, een slaapmiddel, zalf tegen insectenbeten en jeuk, pleisters, jodium en een thermometer.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.