DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Slapen

Je puber heeft voldoende slaap nodig. Dat is belangrijk om te kunnen groeien en te ontwikkelen. Maar ook om overdag genoeg energie te hebben.

Opstaan en slapengaan

Jongeren hebben een andere biologische klok dan volwassenen. Pubers kunnen ’s morgens moeilijk opstaan. ’s Avonds kunnen ze juist lang doorgaan. Maar dat past niet altijd bij het gewone leven. De schooldag begint meestal vroeg. Je kind moet dan vroeg opstaan en ‘s avonds op tijd naar bed. Dat is lastig voor pubers en voor hun ouders.

Slaapt je kind genoeg?

Het is belangrijk om kinderen tussen de 12 en 16 jaar genoeg te laten slapen. Jongeren tussen de 12 en 23 jaar hebben gemiddeld negen uur slaap nodig. Een goed dag- en nachtritme met genoeg nachtrust is erg belangrijk voor de groei. Het zorgt er ook voor dat je puber beter met emoties kan omgaan.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.