DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Skateboarden en skaten

Als het mooi weer is, wil je kind misschien lekker buiten skateboarden, waveboarden of skaten. Je kunt een aantal beschermingsmaatregelen nemen om de risico’s van vallen te beperken.

Vallen bij het skaten

Kinderen tussen de 5 en 14 jaar vallen het vaakst tijdens het skaten of waveboarden. Er zijn beschermers te koop die bescherming bieden tegen schaafwonden en botbreuken.

Bescherming

Wanneer je skates, een skateboard of een waveboard voor je kind koopt, is het verstandig ook meteen een helm en knie- en armbeschermers te kopen.

  • Koop deze beschermers niet op de groei. Als ze te ruim zitten, bieden ze te weinig bescherming.
  • Let ook goed op de wieltjes onder de skates of het skateboard. Wieltjes die niet soepel draaien of niet stevig zijn, kunnen nare ongelukken veroorzaken.

Lessen

Je kunt tegenwoordig in allerlei soorten sporten les krijgen. Misschien is het verstandig om je kind skate- of skateboardles te laten volgen. Zo leert het bijvoorbeeld goed te remmen, waardoor het veiliger kan skaten of skateboarden. Als je zelf kunt skaten of skateboarden, is het leuk om samen met je kind een eerste rondje te maken.

Stunten

Je kind vindt het vast spannend om nieuwe trucjes uit te proberen op de skates, het waveboard of het skateboard. Leg je kind uit dat sommige stunts nare ongelukken kunnen veroorzaken en dat je daarmee niet alleen jezelf, maar ook anderen in gevaar kunt brengen.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.