DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Verre reizen

Een verre reis, bijvoorbeeld naar China of Afrika, is een hele onderneming en vergt behoorlijk wat voorbereiding, zeker als je zwanger bent.

Warm klimaat

Als je naar een warm land gaat, is het belangrijk om goed op je gezondheid te letten en je voor te bereiden op andere temperaturen dan je gewend bent. In landen met een warm klimaat heersen vaak meer ziekten. Daarom is het belangrijk om je van tevoren te laten inenten.

Kijk voor meer informatie over reisadviezen en vaccinaties op de website van het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering: LCR.nl.

Water drinken

In een warm klimaat is het verstandig om veel water te drinken tegen uitdroging door de hitte. Je kunt eventueel bij de apotheek of de drogist vochtregulerende middelen kopen.

Zwanger in het vliegtuig

Als je zwanger bent, mag je in de meeste gevallen gewoon vliegen. Als je een medische indicatie hebt, kan dat wel problemen opleveren. De luchtvaartmaatschappij kan je dan weigeren.

  • Het is verstandig om voor het boeken van een reis informatie op te vragen bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij over hun regels ten aanzien van zwangerschap en vliegen.
  • Zorg voor de zekerheid ook voor een zwangerschapsverklaring, liefst in het Engels.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.