DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Zomerhitte

Het is zomer! Als je zwanger bent zie je misschien wel op tegen de warmte. Het is hoe dan ook belangrijk om rekening te houden met de zomerhitte en met je gezondheid.

Water drinken

Voldoende drinken is belangrijk. Het is goed om op warme dagen minstens twee liter water per dag te drinken. Houd je urine in de gaten om erachter te komen of je genoeg drinkt. Wanneer je minder plast dan gebruikelijk of je urine donker van kleur is, heb je te weinig gedronken.

Omdat je zwanger bent kan het zijn dat je meer vocht vasthoudt, dat is heel normaal.

Inspanning vermijden

Tijdens de warmste uren van de dag, tussen 12.00 en 16.00 uur, kun je je beter niet te veel inspannen en uit de zon blijven.

Koel blijven

Om koel te blijven, kun je een pet of hoed dragen, een zonnebril opzetten en lichte kleding dragen. Wit stoot hitte af en donkere kleuren nemen juist hitte op. Ook kun je af en toe een koele, vochtige handdoek in je nek leggen en je handen en polsen onder koud stromend water houden. Natuurlijk kun je de verkoeling ook opzoeken in een zwembad of met een voetenbadje.

Douchen

Het is misschien heel verleidelijk, maar een koude douche nemen is niet verstandig. Bij een koude douche vernauwen je bloedvaten en hierdoor kan je lichaam de warmte minder goed kwijt. Je kunt daarom beter een lauwe douche nemen.

Een koel huis

Thuis kun je het best zo min mogelijk de zon binnenlaten. Houd dus de gordijnen dicht en laat ook de ramen gesloten als de zon erop schijnt. 's Avonds en 's nachts mogen de ramen wel open.

Lichte maaltijden

In de zwangerschap is het beter om meerdere lichte maaltijden per dag te eten, zoals salade, vis of soep. Let bij   verse producten wel goed op de hygiëne en de houdbaarheid.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.