DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Vader worden

Je partner is zwanger. Dan is het goed om te weten hoe je je kunt voorbereiden. 

Praktische voorbereidingen

Je kunt veel doen om de komst van jullie baby goed voor te bereiden. Bekijk bijvoorbeeld vast de kortste route naar het ziekenhuis. Koop samen de spullen voor de babyuitzet en maak de babykamer klaar.

Vergeet niet om ook samen aan de zakelijke kant te denken. Bijvoorbeeld aan het erkennen van het kind (als jullie niet getrouwd zijn). Maar ook aan het kraamverlof, ouderschapsverlof en de geboorteaangifte.

Lijstjes maken

Maak een lijstje van zaken die geregeld moeten worden. Zo weet je zeker dat je niets vergeet. Het werken met lijstjes biedt structuur bij de voorbereiding op de komst van de baby.

​Taakverdeling

Denk ook aan de toekomstige taakverdeling. Wie zorgt wanneer voor jullie kind en hoe kunnen jullie het beste samenwerken. Het is belangrijk dat jullie er straks als één team zijn voor jullie kind.

Ondersteunen partner

Vraag je partner of ze het prettig vindt dat je meegaat naar het bezoek aan de verloskundige, bijvoorbeeld bij de 12- en 20-weken echo. Het ziekenhuis organiseert thema-avonden, bijvoorbeeld over borstvoeding en sommige vrouwen gaan naar zwangerschapsgym. Ook dan is het fijn als je samen kan gaan.

Informatie

Op het internet vind je veel informatie als het gaat om vragen die je hebt met betrekking tot het vaderschap. Het is ook heel nuttig om er met vrienden en familie over te praten en ervaringen uit te wisselen. Vraag hoe zij toeleven, of destijds toeleefden, naar het vaderschap. 

Hulp zoeken

Als je vragen hebt over de zwangerschap zelf, zoek dan contact met een professional. Bijvoorbeeld de huisarts of de verloskundige.

Bij Vadervisie kan je terecht voor verschillende vormen van coaching of bijeenkomsten met andere vaders.

 

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.