DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Open sollicitaties zijn welkom!

Wij zijn altijd op zoek naar jeugdpsychologen en ouder- en kindadviseurs.

 

 

Ouder- en Kindteams Amsterdam

De 26 Ouder- en Kindteams in de stad (22 teams in de wijk, 3 op het voortgezet onderwijs en een MBO Jeugdteam), zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van preventieve publieke gezondheidszorg in de stad (basispakket jeugdgezondheidszorg), preventie, opvoed- en opgroeiondersteuning en jeugdhulp. De belangrijkste opdracht van de Ouder- en Kindteams is om kleine problemen klein te houden, snel en adequaat te signaleren welke hulp nodig is en deze zelf te bieden of te arrangeren. Als dat nodig is, kunnen ze verwijzen naar hulp en zorg buiten het Ouder- en Kindteam.

 

De professionals van de Ouder- en Kindteams versterken of geven ruimte aan de eigen kracht van ouders, jeugdigen en beroepsopvoeders. Dit is het basisprincipe voor hun handelen. Zij werken intensief samen met professionals in de wijk uit het onderwijs, voorschoolse voorzieningen, kinderdagverblijven, welzijnsorganisaties, peuterspeelzalen, huisartsen, verloskundigen, gespecialiseerde jeugdhulp, Samen DOEN, gecertificeerde instellingen en Veilig Thuis.

 

Enkele functie-eisen

 

In het Doen wat nodig is, hoe doen we dat?, lees je meer over onze missie, visie, besturingsfilosofie en onze kernwaarden: laagdrempelig, aansluiten en versterken. Fijn als jij je daarin herkent als je bij ons komt werken. Daarnaast moet je rekening houden met het volgende:

 

Algemene functie-eisen jeugdpsycholoog

  • je bent GZ-psycholoog (afgeronde postmaster opleiding met BIG registratie) of een orthopedagoog generalist (afgeronde postmaster opleiding met NVO / SKJ registratie) of een kinder- en jeugdpsycholoog (afgeronde postmaster opleiding met NIP / SKJ registratie).
  • je kunt ook solliciteren als je één van deze postmaster opleidingen binnen een half jaar afrondt.
  • we vragen ervaring met diagnostiek en behandeling en deskundigheid op het gebied van kinder- en jeugdpsychiatrie.

 

Lees hier hoe een werkdag van jeugdpsycholoog Heleen Koppelaar eruit ziet!

 

Algemene functie-eisen ouder- en kindadviseur heb je

  • een relevant HBO diploma: o.a. MWD, SPH, Pedagogiek
  • een SKJ registratie als jeugdzorgwerker of jeugd- en gezinsprofessional. Kijk voor meer informatie over de registratie-eisen op www.skjeugd.nl
  • minimaal 2 jaar ervaring met werken met kinderen/jeugdigen en hun ouders in de hulpverlening, jeugdzorg en/of in het onderwijs.

 

Stuur een open sollicitatie (motivatiebrief en cv) naar vacature@oktamsterdam.nl.

 

Alle actuele vacatures vind je hier.