DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Vacature: ouder- en kindadviseur met Pgb-taken

Ouder- en Kindteams Amsterdam is op zoek naar een

 ouder- en kindadviseur voor de uitvoering van de Pgb-taak

 voor 32 uur per week

 

De Ouder- en Kindteams Amsterdam

De 26 Ouder- en Kindteams in de stad, 22 teams in de wijk, 3 op het voortgezet onderwijs (VO-teams), 1 MBO Jeugdteam, zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van preventieve publieke gezondheidszorg (basispakket jeugdgezondheidszorg), preventie, opvoed- en opgroeiondersteuning en jeugdhulp. De belangrijkste opdracht van de Ouder- en Kindteams is om kleine problemen klein te houden, snel en adequaat te signaleren welke hulp nodig is en deze zelf te bieden of te arrangeren. Als dat nodig is, kunnen ze verwijzen naar hulp en zorg buiten het Ouder- en Kindteam. De professionals van de Ouder- en Kindteams versterken of geven ruimte aan de eigen kracht van ouders, jeugdigen en beroepsopvoeders. Dit is het basisprincipe voor hun handelen. Zij werken intensief samen met professionals in de wijk uit het onderwijs, voorschoolse voorzieningen, kinderdagverblijven, welzijnsorganisaties, peuterspeelzalen, huisartsen, verloskundigen, gespecialiseerde jeugdhulp, Samen DOEN, gecertificeerde instellingen en Veilig Thuis. Daarnaast is er contact met vrijwilligersinitiatieven en met partners in de aanpak tegen overlast, zoals de wijkagenten.

 

Ouder- en kindadviseur met Pgb-taken

Je gaat werken in het Pgb-team, dit team werkt op de Professor Tulpstraat in stadsdeel Centrum. Voor deze functie staan taken in het proces van het persoonsgebonden budget (Pgb) centraal.

Deze taken houden o.a. in: het uitvoeren van de Pgb-toets, contact met ouders en zorgaanbieders over het zorgplan en de kwaliteit ervan, de urentoekenning (budget) en het ondersteunen van de professionals in de Ouder- en Kindteams in de wijk.

Dat betekent dat je goed thuis bent in de materie van het Pgb. En je weet hoe de toekenning van uren in het kader van de Pgb-toets wordt gedaan. Je bent goed in het vastleggen van afspraken en voelt je snel thuis in of hebt al ervaring met verschillende registratiesystemen (zoals o.a. RIS, Wmo-ned). Je hebt gevoel voor processen en verhoudingen, dit in verband met afstemming tussen de Back Office Jeugd, ouders en de Ouder- en Kindteams. Je bent in staat om informatie helder en duidelijk uit te leggen en over te brengen. Je hebt een dienstverlenende houding en je geeft niet gauw op. Samenwerken en het bewaken van voortgang zijn voor jou vanzelfsprekende eigenschappen.

Naast deze specifieke kennis is het wenselijk dat je ervaring hebt als jeugdzorgwerker.

 

Jij…

  • hebt een afgeronde opleiding MWD, SPH, pedagogiek en/of psychologie op HBO niveau
  • bent geregistreerd als jeugdzorgwerker of jeugd- en gezinsprofessional bij SKJeugd (zie criteria bij www.skjeugd.nl)
  • hebt ervaring met het Pgb-proces  en met de systemen RIS-OKT en Wmo-ned
  • bent analytisch en resultaatgericht: je bewaakt de voortgang en je informeert en rapporteert hierover
  • bent goed in plannen en organiseren
  • bent samenwerkingsgericht, ondersteunend en oplossingsgericht
  • bent betrouwbaar en beschikt over goede communicatieve en didactische vaardigheden

 

 

Dienstverband en salariëring

Je bent zo spoedig mogelijk beschikbaar. Je krijgt een jaarcontract bij de Ouder- en Kindteams. Inschaling voor deze functie is schaal 9 van de cao Jeugdzorg.

 

Informatie

Inlichtingen betreffende deze functie kun je inwinnen bij Simona Samura, teamleider, bereikbaar via telefoonnummer 06-30398357. Informatie over de Ouder- en Kindteams Amsterdam kun je vinden op de website www.oktamsterdam.nl.

 

Solliciteren

Je motivatie en Curriculum Vitae kun je uiterlijk woensdag 13 maart 2019 sturen naar Eva Steenman, HR medewerker, via vacature@oktamsterdam.nl, onder vermelding van “ouder- en kindadviseurs met Pgb-taak” in het onderwerp. Het inwinnen van referenties en het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) behoren tot onze standaard selectieprocedure.