DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Nieuwe locatie voor Ouder- en Kindteam Westerpark

Op 21 maart jl. vierde Ouder- en Kindteam Westerpark de opening van de nieuwe locatie op Revaleiland 1h, gelegen, in de nieuwe wijk Houthaven.

 

Ouders, kinderen en samenwerkingspartners uit de wijk maakten tijdens het open huis kennis met het team en kregen een kijkje in de keuken. Samen met kinderen uit de wijk werden korte introducties van trainingen gegeven zoals Rots en Water en Sociale Vaardigheden. Ook was er een speeddate voor vragen over opvoeden. Kinderen konden – behalve zich laten schminken – zelf ogen testen en andere metingen verrichten. Met een confettikanon werd de locatie officieel geopend  door twee leerlingen van de Multatulischool en teamleden van de Kinderombudsman Amsterdam.

 

Uitvalbasis voor het hele team

Met de ingebruikname van de nieuwe locatie heeft het team nu één uitvalbasis van waaruit het ouders en jongeren en partners in Westerpark vooruit kan helpen. Voorheen werkten een aantal van de jeugdverpleegkundigen en de jeugdarts van het team nog apart vanuit het Magalhaensplein –  gelegen buiten de wijk.

 

Bezoek ook de teampagina van Ouder- en Kindteam Westerpark voor meer informatie.

 

 

Hierboven: Marwa van de Multatulischool en Sanna de Ruiter van het team van de Kinderombudsman Amsterdam bij de feestelijke ‘lancering’ van de confettikanon.

Het is een enorme verbetering dat we nu op één plek zitten samen met de ouder- en kindadviseurs en de jeugdpsychologen. De lijnen zijn kort, je kunt je collega makkelijk raadplegen en indien aan de orde, vragen aan te schuiven bij een gesprek met een ouder of jongere. Dat werkt snel en erg laagdrempelig. Daar is iedereen enorm bij gebaat!

 

Elsbeth van Koppen, jeugdarts Ouder- en Kindteam Westerpark.

Hieronder het pand Houthaven op Revaleiland 1 h; sinds 1 januari 2018 de nieuwe locatie van Ouder- en Kindteam Westerpark.Ouder- en Kindteam Westerpark Revaleiland 1 h