DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online
 

Waarmee kunnen wij helpen?

Wij zijn er voor alle ouders en kinderen die tips en advies, hulp of ondersteuning kunnen gebruiken.

 

Het eten en slapen gaan bijvoorbeeld niet goed, of er zijn problemen op school. Sommige kinderen zijn erg onzeker en worden gepest, andere kinderen zijn juist erg brutaal en luisteren niet goed. Het is niet eenvoudig om goede regels te stellen -en je daar aan te houden- over bijvoorbeeld snoepen, gamen of social media. Dat kan leiden tot spanning en ruzie. Wordt een kind ouder, dan zijn er soms zorgen over pubergedrag zoals spijbelen, seksueel gedrag en middelengebruik. Een kind kan het ook moeilijk hebben door een scheiding, verlies, ziekte of geldzorgen.

 

Samen kijken wij wat er aan de hand is en wat er nodig is. Soms kan een gezin al weer verder met tips en advies. Soms is het beter om een aantal gesprekken te hebben of een behandeling aan te gaan. Ook kunnen ouders of kind/jongere een training of cursus volgen. Is het nodig, dan regelen wij, samen met de ouders en/of jongere, specialistische hulp. Ook kunnen wij helpen bij het aanvragen van een Pgb.

 

Ouder- en Kindteams dichtbij

In Amsterdam kunnen ouders altijd terecht bij het Ouder- en Kindteam in de wijk en op school: de basisschool, middelbare school en Mbo (daar zijn jeugdadviseurs en jeugdartsen). Je kan ook direct een vraag per e-mail, of via de chat stellen. Of bel naar 020-55 55 961.

Kijk hier naar een kort filmpje.